Τα καλύτερα αγρογλυφικά του 2015 [Βίντεο]

Τι είναι εκείνο που κατατάσσει τα γεωμετρικά αυτά σχήματα στα φαινόμενα που συνηθίζουμε να ονομάζουμε ανεξήγητα;

Πρώτα απ” όλα το γεωμετρικό τους σχήμα. Η πολυπλοκότητά τους φτάνει κάποιες φορές να μιμείται πολύπλοκα φράκταλς που μόνο ένα κομπιούτερ θα μπορούσε να δημιουργήσει και που κάποιες άλλες φορές παραπέμπουν σε τετραδιάστατα σχήματα της κβαντικής φυσικής.

Έπειτα, το ότι τόσο ασυνήθιστα και πολύπλοκα σχήματα «σκαλίζονται» σε χωράφια κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα… Έχει αναφερθεί μαρτυρία αξιόπιστων ανθρώπων που βεβαιώνουν να έχουν δει να σχηματίζονται τέτοιοι πολύπλοκοι κύκλοι σε λιγότερο από δώδεκα δευτερόλεπτα!

Υπάρχουν ερωτηματικά που έχουν κάνει πάνω από έναν επιστήμονες και ερευνητές να χάσουν τον ύπνο τους. Τα αγρογλυφικά είναι προφανώς φτιαγμένα με τρόπους ασύμβατους με τη μοντέρνα επιστήμη. Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κάποιοι ερευνητές για να αποδείξουν ότι πρόκειται για απάτη είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο φυσικό αντικείμενο για να ισοπεδώσει με το έδαφος ότι έχει κοπεί, κι αυτό διότι έχουμε σπασμένα κλαδιά των φυτών.

Όμως, στα γνήσια αγρογλυφικά δεν έχουμε σπασμένα κλαράκια αλλά λυγισμένα, μια περίπου ίντσα από το έδαφος. Απ” ότι φαίνεται, τα φυτά υπέστη μια πολύ σύντομη αλλά ισχυρότατη θερμική πίεση (θερμικό κύμα) το οποίο μαλάκωσε τα κλαράκια ώστε αυτά να λυγίσουν προς το έδαφος υπό γωνία 90 μοιρών και να παραμείνουν σ” αυτήν τη νέα και μόνιμη θέση τους.

Βιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, όπως επίσης και οι αγρότες οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πως συμπεριφέρεται και πως λειτουργεί η γη τους. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάλογα αποτελέσματα είναι η εκπομπή μικροκυμάτων και υπερήχων.

Υπήρξαν κάποια εκπληκτικά αγρογλυφικά που δημιουργήθηκαν και το 2015. Εδώ είναι ένα δείγμα από τις καλύτερες περίπλοκες δημιουργίες κατά τη διάρκεια του έτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «Πόρτες Ολύμπου» και το ενδιαφέρον της NASA (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Ίσως το μοναδικό βίντεο στον κόσμο που δείχνει ένα Α.Τ.Ι.Α. τόσο κοντά

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι και ο μυστηριώδης ρόλος του ανθρώπου με την ομπρέλα